Hotstone Massage

Wat is een Hotstone Massage?
Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt, een massage met “hete” stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden (lekker warm en niet te heet). Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiftiging), en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Wat is het effect van Hotstone massage ?
Een Hotstone massage heeft een zalig ontspannend effect. De mix van warmte en aroma’s vergroot het gevoel van welzijn. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het een krachtige en diepe massage. Hotstone massage is dan ook zowel bij mannen als bij vrouwen erg geliefd.
Voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad en ontspanning van een Hotstone Massage.

De Hotstone massage is een weldadige massage maar helaas niet voor iedereen geschikt.
Contra-indicaties
Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties.
(wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze).

  • Als je zwanger bent.
  • Als je kanker hebt, (met name lymfeklierkanker) – vraag dan toestemming aan de behandelende arts.
  • Bij diabetes vraag toestemming aan de behandelende arts.
  • Bij besmettelijke ziektes/infecties (denk aan de griep)
  • Als je bezig bent met chemotherapie.
  • Als je trombose hebt.
  • Als je open wonden hebt.

Hoe gaat het precies in zijn werk zo’n massage?
Allereerst doe ik een kleine intake, zijn er vragen dan worden deze beantwoord. Daarna kun je je in alle privacy uitkleden en mag je op je buik gaan liggen. Onderbroek hou je aan. (voor vrouwen die liever hun bh aanhouden is dat geen probleem, dat mag, belangrijk is dat jij je prettig voelt.)
Daarna wordt het lichaamsgedeelte wat niet gemasseerd wordt bedekt met een grote handdoek.
De rug wordt als eerste gemasseerd, altijd eerst met olie daarna met de Hotstones. De achterkant van de armen en benen volgen. Dan mag je je omdraaien en worden de schouders en een klein stukje decolleté gemasseerd. Daarna volgt de voorkant van de armen. Indien je wilt kan ook de buik gemasseerd worden. (hoeft niet, niet iedereen vind dit namelijk prettig) als laatste worden de benen en de voeten gemasseerd.
Een totale lichaamsmassage duurt 60 minuten.
Na de massage geef ik je even de tijd om ‘bij te komen’ en krijg je van mij een glaasje water. Daarna kun je je weer aankleden.
Al met al moet je tellen dat je 1 ½ uur in de salon bent.

Hotstone Massage van 1 uur kost € 49,-

Facebookmail