Manicure

Wat is  een manicure? 

Bij een manicurebehandeling gaat het om de optimale verzorging van uw handen. Echter, niet alleen uw handen worden verzorgd. Ook de verzorging van uw eigen nagels en nagelriemen komen aan bod. Door bijvoorbeeld het weer, uw werk en schoonmaakwerkzaamheden, krijgen uw handen en nagels veel te verduren.
Uw huid droogt uit en verouderd. De conditie van uw nagels en nagelriemen kan drastisch afnemen.
Een manicurebehandeling zorgt voor sterke, gezonde nagels en heerlijke zachte en goed verzorgde handen.
Het gaat om de verzorging van de eigen natuurlijke nagel. Een manicure is dan ook erg geschikt voor mensen die van zichzelf mooie nagels hebben en er zorg voor willen dragen om dat zo te houden.

Hoe verloopt een manicurebehandeling?

De handen worden eerst gereinigd en de nagels in model gevijld. Dan gaan de handen in een manicurebad, de nagelriemen worden verzorgd, de nagels gepolijst en met een arm/handmassage wordt de behandeling afgesloten. Wilt u graag een extra luxe behandeling dan is uitbreiding met een paraffinebad is mogelijk! Een weldaad voor uw handen !

Heeft u last van een beschadigde, droge of ruwe huid? Dan is een paraffinebad de oplossing! De handen worden ondergedompeld in een warme voedende was (paraffine), waardoor zich een soort waslaagje om de handen vormt. Zodra de paraffine in aanraking komt met lucht hard het uit. Na ongeveer 3 keer uw handen te hebben ondergedompeld worden uw handen ingepakt in plastic folie en handschoenen en mag u lekker 10 minuten ontspannen. De handschoenen houden de warmte goed vast. De paraffine werkt hetzelfde als een sauna. De warme paraffine opent de poriën, de voedende werkstoffen worden beter in de huid opgenomen en afvalstoffen worden verwijderd. Ook stimuleert het de bloedcirculatie, waardoor de elasticiteit en structuur van de huid verbetert. Er vindt een dieptereiniging plaats die de handen een verzorgder en daardoor jonger uiterlijk geeft.
Na een paraffinebad voelen uw handen weer soepel en zacht aan!

Mensen die last hebben van een zeer droge huid, kloven of winterhanden krijgen weer zachte en soepele handen. Een paraffinebad is ook geschikt voor mensen met reumatische klachten. Vanwege de warmte zullen zij vermindering van klachten bemerken. Na afloop wordt de paraffine verwijderd en wordt tot slot een voedende créme ingesmeerd.

Paraffinebad bij kapsalon Leny

Een paraffine handpakking kan uiteraard ook apart of tijdens een pedicurebehandeling.

 

Facebookmail