Running for Life ~ RopaRun

In 2018 is een nieuw RopaRun team in Venlo gestart: Team Knooppunt Running for Life. Strijd voor Kwaliteit.
Mijn interesse is gewekt, een goed doel in Nederland en het geld komt ook daadwerkelijk op de plek waarvoor het bedoeld is.
Dat laten velen berichten zien en daar wil ik me graag voor inzetten.

Wat is de RopaRun:
Het geld wat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun:
‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”
Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun.
Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.
Het evenement
De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam.
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).
Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.
Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Zelf ben ik erbij op 8 t/m 10 juni 2019. We vertrekken dan vanuit Parijs naar Rotterdam als team 361.
Praktijk Aquila is op 10 en 11 juni 2019 dan ook gesloten.

Wil je ons team Team Knooppunt Running for Life volgen dan kan dat via de site of via facebook.
Wil je ons sponsoren of wil je een bijdrage doneren? Dat zou fantastisch zijn! Dat kan op rekeningnummer:
Banknummer: Nl 12 RBRB 0778 0136 34  T.a.v. Running for life Venlo.

Facebookmail